Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Thriller není mým oblíbeným žánrem, nicméně pár jsem jich viděla a mám jakous představu, co tento žánr obnáší. Myslím si, že i v našich poměrech může vzniknout kvalitní žánrově čistý film. Dřív bývalo zvykem, že se režiséři učili od sebe navzájem. Než si někdo natočil svůj první film, asistovat zkušenějším kolegům, dělal pomocného režiséra, sledoval světovou kinamatografii. Dnes to na mě působí dojmem, že si film může natočit prakticky každý - čerstvý absolvent (Šťastná), kameraman živnostník (Bastardi), naprostý amatér (Bastardi3), kaskadér (Kájínek) či loutkoherec (Pamětnice). Zdá se, že sehnat peníze a dát dohromady tým není zas tak nepřekonatelný problém, zůstává však jedno dost podstatné - dobrý scénář, který má myšlenku a propracované dialogy. Přesně tohle Hranaři postrádají. Divák se ztrácí v ději i ve vztazích. Hudba, která má děj podtrhovat mu spíš podráží nohy. Jedinou zajímavou a vtipnou figurou se zá být Jiří Langmajer, dámské obsazení se bohužel příliš nezdařilo. Příliš velké sousto na debut. Sázka, která nevyšla. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán ()

Reklama

BitlDjus odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno dvakrát, nemůžu říct, že na zhulený stav existuje něco více tragicky směšného, než tento vražedný bonbónek z pravé kapsy Tomáše Zelenky. Pointa filmu je asi tak stejně na přes držku, jako odporně zvraštělý xicht Jiřího Langmajera, který se sere do záběru v každé druhé minutě a rajcovně po vás mrkne přes své rejbeny, dokud mu hlavou neprolítne kulka spravedlnosti. Naopak životem zhrzený Šáša Rašilov, snímku dodává tu pravou depresi a temnou atmosféru, která by se dala krájet. Filmem si protančí jako květinka, a ke konci si odletí do bezpečí soukromým raketoplánem. Svůj tupý výraz alá zaražený prdy neodhodí do posledního záběru, kdy ho vystřídá sladkým úsměvem Katka Brožová. Tímto náš příběh končí, a já nedočkavě očekávám pokračování, kde z mrtvých povstane Martin Dejdar a bude se chtít pomstít. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to vědomá parodie, je to o trošičku lepší než Milionář. Ale takhle ... všude jen dramatická hudba, když se nic dramatického neděje, přiškrcené hlasy, neustálá paranoia sledování a kamer, vypiplané záběry jak z reklamy na deodorant, a celé je to o ho.vnu. Nuda už po 20 minutách. Hvězdička za obstojné občasné výtvarné pojetí kamery. Scenáristicky trvá hodinu expozice, navíc neslaná nemastná a těžko uvěřitelná, protože vlastně o nic nejde, a zhruba dvacet minut zbylo na nějaký děj. Charakteristika postav v podstatě nulová, žádná z nich snad nemá ani rodiče ani příbuzné. Celé to i díky tomu působí značně prvoplánově Jinak jsem myslel, že se Tříska v Americe naučil anglicky, ale ten jeho přízvuk je skutečně úděsný. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco mezi thrillerem a parodií na thriller. Stylizace na úrovni televizní reklamy (kterou dokonale podtrhává všudypřítomný product placement) dělá ze všeho ještě směšnější zážitek, protože napovídá, že to snad filmaři mysleli vážně. Třískův závěrečný monolog to zase naopak vyvrací, tak těžko říct. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)
  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)

Reklama

Reklama